"Hoe kom ik binnen in het gemeentehuis?"

Misschien herken je die vraag als initiatiefnemer of ondernemer. Hoe kom ik er binnen?
Wie kent de weg en kan deuren voor me openen die ikzelf niet vinden kan? 

Buro Vermast wil daarbij de helpende hand bieden. We kennen de weg in de gemeentehuizen, snappen de politieke en publicitaire spanningsvelden en weten daarop te acteren. 

In onze aanpak werken we langs ‘agenderen’ en ‘inspireren’ naar ‘verbinden’.
Als de verbinding eenmaal goed is gelegd, zijn de belemmeringen weggenomen om jouw doelen te verwezenlijken. 

 

MEDEDELING

De bedrijfsactiviteiten van Buro Vermast zijn per 1 september 2022 beëindigd.

We dank u voor de samenwerking.

Agenderen

De eerste stap is agenderen. Jouw onderwerp moet in het gemeentehuis gaan leven, op de agenda komen en bekend raken. Dat is vaak de moeilijkste stap; waar de meeste tijd in gaat zitten. 

Waar begin je? Wie moet je hebben? Om dat te onderzoeken doen we eerst een snelle omgevingsanalyse. Kijken in de (sociale) media, standpunten van politieke partijen en openbare bronnen van de gemeente. 

Daarna maken we, in goed overleg, een strategie wie we als eerste gaan benaderen. Is dat een inhoudelijk ambtenaar, de verantwoordelijk wethouder of misschien toch dat gemeenteraadslid? 

Inspireren

Zodra we weten wie we moeten hebben moeten we zorgen dat er een heel goed verhaal staat. Je onderwerp is dan wel bekend, maar de ‘ins and outs’ kennen de betrokken nog niet. Op verschillende manieren gaan we die onder de aandacht brengen. Dat kan via gesprekken, maar ook via de (sociale) media of een ‘position paper’

Maar bij al deze vormen moet voorop staan dat onze gesprekspartner enthousiast wordt en in beweging komt. Natuurlijk het liefst vanwege een fantastisch nieuwe ontwikkeling, maar ook bij de minder leuke boodschap kan het inspireren om een ‘misstand’ te helpen oplossen. 

Verbinden

Zodra we de betrokkenen hebben geïnspireerd om met je onderwerp aan de slag te willen gaan hebben we verbinding. 

Deze verbinding moeten we gaan verdiepen en verbreden. Niet langer is het alleen jouw idee (of probleem) maar ook dat van onze gesprekspartner(s). Het is aan ons om hen te voeden en informatie aan te reiken die hen in staat stelt om te ‘shinen’. 

Zodat de ambtenaar kan scoren bij zijn wethouder, de politiek bestuurder in zijn gemeenteraad of het raadslid bij zijn kiezers en de media. 

Het idee/probleem is dan van iedereen en daarmee een gezamenlijk doel geworden om na te streven. 

Neem contact op!

Buro Vermast helpt je graag met het openen van de deuren in het gemeentehuis of met het agenderen van jouw vraagstuk bij samenleving en politiek.

 

Paul Vermast heeft ruim 15 jaar ervaring in de gemeentelijke, provinciale en landelijke politiek. Niet in de laatste plaats als gemeenteraadslid. Daarom kent hij de wegen om het gemeentehuis ook voor jou te kunnen openen. 

 

Neem vrijblijvend contact op voor een eerste (telefonisch) gesprek om jouw vraag zo goed mogelijk te verkennen en om zo te ontdekken of we iets voor je kunnen betekenen.

 

 

Neem vrijblijvend contact op!

Buro Vermast verkent in een eerste vrijblijvend (telefonisch) gesprek de vraag van een mogelijke opdrachtgever om zo te komen tot een passende offerte.

In de regel wordt een marktconform uurtarief gerekend voor commerciële partijen. Voor verenigingen of niet-commerciële initiatieven onderzoeken we samen een, voor alle partijen, passende oplossing.

Beschrijf in onderstaand formulier kort je onderwerp en vragen zodat we voor het maken van een (bel)afspraak al een eerste beeld hebben van het onderwerp. Geef  gerust aan dat je teruggebeld wil worden, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

 

[contact-form-7 id=”24″ title=”Contactformulier 1″]